perjantai 6. huhtikuuta 2012

Leppoisaa pääsiäistä!


Hyvää pääsiäistä toivottelen kevätkuvan kera.. 

Meillä on vielä lunta edellisen lumisaateen jäljiltä. Eikä kaikki talven lumikaan ole vielä sulanut, mutta kevät on kuitenkin alullaan. Ihanna että pääsiäisen sääennuste näyttää nyt paljon parempaa kuin alunperin oli luvassa :)Kasvihuoneessa näyttää nyt tältä         
Talvetan osan perennoista ulkona ja osan lämmittämättömissä kasvihuoneissa. Olen havainnut että tällä kasvatussysteemillä saadaan kestävät taimet. Heikot yksilöt karsiutuu jo talvella ennen kuin ne päätyvät asiakkaille. 
Talvella sitten tuodaan tänne kasvihuoneeseen lunta taimien suojaksi, sehän on paras suoja ulkonakin perennoille. Pistetään vain lumikola liikkumaan ja lapiot heilumaan. Kevyt pakkaslumi levittyy ihan näppärästi taimien päälle sillä konstilla. Monesti on niin, että pakkaset ehtivät tulla paljon ennen lunta, mutta kasvit on siitä hyvin selvinneet. Näin talvetettuja taimia on sitten ilo myydä asiakkaille :)
 
Kuvan vihertävät taimet ovat ikivihreinä talvehtivia lajeja mm. kierrevihvilää ja ketoneilikkaa..
Kun kurkistelin taimiruukkuihin niin talvehtiminen näyttää ihan hyvältä eikä pahempia myyrätuhojakaan onneksi ole. Sen puolesta voi kevään ottaa hyvillä mielin vastaan. Nyt onkin tulossa jo kahdeskymmenes viidesvuosi siitä kun perennataimistomme perustettiin.. Ja edelleen olen joka kevät innoissani taimien kasvuun lähdöstä ja niiden hoitamisesta sekä tietty uusista lajikkeista.
Puutarhurin työ on siitä ihanaa kun joka kevät voi aloittaa uudella innolla kasvukauden..

3 kommenttia:

 1. Hyvää pääsiäistä!

  Tännepäin satoi jälleen yön aikana lunta,mutta onneksi säätiedotusten mukaan ensiviikolla lämpenee.

  Kovasti jo kolottaa puutarhanhoitohammasta,mutta vielä pitää malttaa mieli hetkeksi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos toivotuksista! Tulin juuri kasvihuoneelta - pääsiäinen kuluu näin työn merkeissä. Minulle tällainen pääsiäinen on oikein mieluinen. Kun aurinko paistaa niin kasvihuoneella on kiva tehdä töitä.
  Katja; meilläkin oli yöllä hieman tullut lunta, mutta onneksi vain hieman.
  Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista