sunnuntai 11. marraskuuta 2012

www.apuapihaan.fi

Asiat aina riippuu siitä mistä vinkkelistä niitä katselee.
Nyt on kyllä taimien suojauksen aika, jos haluaa pupujen ihailevan niitä ulkopuolelta..

www.apuapihaan.fi on Taimistoviljelijöiden tekemä ohjesarja YouTubeen14 kommenttia:

 1. Niinpä taitaa olla. Meillä on koko piha suojattu puolentoista metrin korkealla aidalla ja portilla. Puput tulevat vain, jos kinokset ovat todella korkeat (loikkivat aidan yli). Tuo aita on tehty rottweilerin kestäväksi.. ;O)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa todella tehokkaalta! Teillä varmaan puput pysyy loitolla ja vähän isommatkin eläimet..

   Poista
 2. Meilläkin on suojattu muutama tärkeä pensas
  Kiva että annat meille muistamisia ,hyviä vinkkejä. Kiitos:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä! Suojaus on aika tärkeä juttu, jos on paljon pupuja.

   Meillä koira hoitaa vartioinnin, eikä ole puput tarhalla tai kotipihassa jyllänneet. Vaikkakin heti sillan takana välillä kattelevat meille päin. Minun koirani vahtii toisella puolella että "tervetuloa vaan meille, niin pistetään juoksukisa". Siinä ne sitten tuijottavat toisiaan kunnes jänis kyllästyy ja lähtee takaisinpäin sinne mistä tulikin.

   Poista
 3. Tärkeää on, nimimerkki kuuden entisen omenapuun menettäjä... Myyrät tai mitkä lie söivät juuret ja jänikset sitten sen, mitä näkyi kinoksista. Ei enää koskaan jätetä huonolle suojaukselle meidän puita ja pensaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Ompas ollut totaalinen tuho.
   Tuo kyllä varmaan pistää muistamaan suojakset.

   Poista
 4. Hyvä idea tehdä suomenkielisiä ohjevideoita YouTubeen, kyllä ne varmasti yleisönsä löytävät ajan kanssa. En itseasiassa päässyt tuolla apuapihaan.fi-osoitteella mihinkään, mutta YouTube-linkki toimi hyvin ja siitä vasemmasta sivupalkistahan videoita löytyi lisää.

  Puput tulevat meillä aidan yli, jos hanki on hirmuinen, niin kuin parina viime talvena on ollut... siksikin toivon oikein niukkalumista ja erittäin lyhyttä talvea ;)

  VastaaPoista
 5. Taitaa tulla perästä päin tuo nettiosoiteen avaus.
  Luulisin videoiden olevan hyvä juttu.

  Kyllä edelliset talvet oli aika hirmuisia lumen suhteen. Luulisi ettei niitä lumitalvia nyt enempää voi peräjälkeen tulla.

  VastaaPoista
 6. Meillä eivät ole onneksi puput vielä hyökänneet pensaiden tai puiden kimppuun ( en tiedä sitten olisiko tätä kannattanut "ääneen" sanoa...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi vain kirjoitit, etkä sanonut ääneen. Jänöt ei vielä osaa lukea ja vaikka osaisivatkin en minä ainakan niitä tiekkarilleni päästäisi.

   Poista
 7. Mielenkiintoinen näkökulma tuossa sarjiksessa !
  Parina viime talvena on tullut kantapään kautta opittua myös, että suojien pitää olla myös tarpeeksi korkeita, tosin nytkin taas laiskuuttani ajattelin, että käynpä sitten lisäämässä jos tarvetta tulee : ) Toivottavasti joku muistuttelee sitten blogissaan, jos sitä lunta taas tulee yllin kyllin.

  VastaaPoista
 8. Parina viime talvena sitä lunta on riittänyt yllin kyllin.

  Viime talvena oli kiva suojauskikka Stromsjössä siltä varalta että suojaaminen on jäänyt liian myöhään. Rungot käärittiin foliopaperiin .. ja kuulemma toimii.

  Muistuttelua en varmuudella lupaa, mutta ehkäpä jos itse muistan..
  Lumitilanne tahtoo usein olla erilainen eri puolilla Suomea.

  VastaaPoista
 9. Ihana sarjakuva:) Viime talvena ei puput tehneet hyökkäyksiä koristekasvien kimppuun niinkuin aikaisempina talvina suojauksista huolimatta.Kevättalvella,kun on hanget korkeat nietokset,ei aina ehdi ajoissa käydä tamppaamassa esim omenapuiden ympäristöä alas ja jänöt yltää verkon yli napsimaan oksia...Muistan kun yhtenä talvena oli melkein napaan asti lunta,upottavaa sellaista ja kun en enää jaksanut rämpiä,piti edetä konttaamalla puun luota toiselle,ei niin upottanut;) Jättämäni jälki oli tosi mielenkiintoisen näköistä,ei olis heti ehkä arvannut,mikä kaivinkone siellä on möyrinyt..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sellaista se välillä on :)
   Ei ole aina helppoa olla puutarhan hengettärenä.Onneksi jaksoit kontata ja pelastit puut!

   Poista