torstai 28. maaliskuuta 2013

Leppoisaa pääsiäistäIhanaa kun kevät ilmat vihdoinkin koittaa !!

Lumet on sulamassa vauhdilla ja nyt onkin oiva aika levittää kalkkia lumen päälle. Siitä se sitten liukenee maahan ja kasvit hymyilee kevät auringon lailla  :) Kalkitus kannattaa antaa joka kolmas vuosi tai sitten vähemmän kerralla vuosittain. Minä laitan kolmen vuoden välein.

  Maaperä on usein liian hapan ilman kalkitusta. Kasvit pystyvät hyödyntämään ravinteet paremmin kun maa ei ole liian hapan. Kalkitus parantaa myös kasvin juurien kasvua ja veden ottamista sekä  maaperän biologista akiivisuutta :) Joten kalkitus on ihan tärkeä juttu. 

Jätä kuitenkin kalkitsematta alppiruusujen ja muiden happamista kasvupaikoista pitävien kasvualusta. 

jos et vielä ole lukija niin tuolta yläreunasta pääset liittymään ja sitten voit osallistua arvontaan..
Myös facebookissa on arvonta meneillään.

Toivotan uudet lukijani lämpimästi tervetulleiksi levisia kuvan myötä!

 Tähtilevisia, Lewisia Longipetala-ryhmä "Little Plum"

Levisia kukkii runsaana kukkaryöppynä kesä-heinäkuulla. Tämä on perenna johon ihmiset melkeinpä poikkeuksetta ihastuvat nähdessän sen kukkivan :)
Levisiasta voit lukea lisää perennat.fi-nettikaupassa.
Nettikaupassani voit lukea tietoa perennojen kasvupaikkavaatimuksista ja siellä on toki kuviakin kasveista. Siellä kannattaakin piipahtaa lukemassa perennatietoa.  

Kannattaa aina ajatella oman pihansa kasvuoloja ja sitten etsiä kasveja jotka niihin sopivat. Arkoja kasveja kokeillessa niille kannattaa valita mahdollisimman suojainen kasvupaikka ja useimmiten läpäisevä kokopenkki on paras. Monestihan kuitenkin kokeileminen on se "suola" joka antaa harrastajille kipinää kun puutarhaharrastus on edennyt pidemmälle... Kuitenkin silloin kun halutaan helppohoitoista kasviryhmää niin A ja O on että kasvit on valittu kasvupaikan ehdoilla.


Ihanaa ja leppoisaa pääsiäistä toivottelen kaikille lukijoilleni!

Japaninakileija, Aquilegia flabellata v. pumila

Kohta kukkii kaikki ihanat perennat.. 


Taas unohduin kirjoittelemaan sitä ja tätä vaikka tarkoitukseni oli vain toivottaa Ihanaa ja leppoisaa pääsiäistä! Nyt kannattaakin tankata herkuilla, jotta sitten jaksaa olla pihalla kun kohta  SE taas alkaa..


 
 

 

11 kommenttia:

 1. Meillä onkin kalkitusvuosi tänä keväänä. Olen huomannut,että kalkituksen jälkeen kukat kukkivat huomattavasti upeammin.

  VastaaPoista
 2. Etpä mitään turhia kuitenkaan kirjoitellut, vaan tärkeitä asioita. Jos aloittelija ei saa neuvoja, ja laittaa kasvin aivan väärälle paikalle jossa sillä ei ole menestymisen mahdollisuuksia, niin tällainen voi latistaa innon heti alkuunsa. Siksi hyvä neuvot ovat kullan kalliit. Ylikansallisessa P:llä alkavassa kaupassa (jossa tänään kävin vaikka yritän mielellään kannattaa paikallisiakin), myydään joitain kasveja, jotka eivät edes ehdi meidän suvessa kukkia tai eivät selviä talven yli. No, menee paasauksen puolelle - tarkoitukseni oli toivottaa sinulle myös hyvää pääsiäisen aikaa :D

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Nyt saadaankin nauttia hienosta pääsiäisilmasta.

   Poista
 4. Kiitos ohjeista .Aurinkoista Pääsiäistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ole hyvä, aina on mukava jos bloggauksestani on jollekkin iloa..

   Poista
 5. Olipas kerrankin ohje, josta myös maallikko ymmärtää. Oikein täytyy pistää asia nyt vakavaan harkintaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ompa kiva juttu että sinulle on hyötyä kirjoituksestani :) Kirjoitin kalkituksesta koska olen huomannut että se jää monesti tekemättä.

   Poista
 6. Kiitos, nyt onkin ihana auringonpaiste! Kiva kun toivotit sen meille tänne :)

  VastaaPoista