torstai 18. toukokuuta 2017

Vieraskynäkirjoitus ViherHietikoltaKun aloitin nuorena tyttönä perennojen kasvatusta, ensimmäisen tukkuerän osti Hietikon Arvo Kurikasta. Perennapuutarhan Pehtoori, joka huolehtii meillä myös taimien kuljetuksen kävi tällä viikolla viemässä samaan yritykseen eli ViherHietikolle perennakuorman. Ties monennenko, joten siellä on jälleen meidän kasvattamia perennoja <3 Ihan näillä omilla pikku kätösillä ruukutettuja ja hoivattuja taimia :)

Kääpiöjapaninakileija, perenna Suomen juhlavuoden väreissä <3
Aquilegia flabellata var. pumila 

Nyt annankin puheenvuoron pitkäaikaiselle yhteistyökumppanille ViherHietikolle. Siellä kynään tarttui Lea Hietikko."Viime talvena laitoimme toimistotilojamme uuteen uskoon ja samalla käynnistimme mittavan arkistojen tuhouksen. Vanhojen kirjanpitojen läpikäyminen ja hävittämien herätti monenmoisia muistoja ja palasia elettyä elämää palautui mieleen. Entisten asiakkaiden, työntekijöiden ja yhteistyökumppaneiden kasvot ja vuorovaikutustilanteet nousivat myös välähdyksinä pintaan.


Lea Hietikko ViherHietikolta Kurikasta


Myös Harjunpään Taimiston lähetyslistaa 1980-luvun lopulta hyvillä mielin silmäilin. Muistan kuinka firmamme perustaja Hietikon Arvo kertoi tehneensä koko Harjunpään Taimiston olemassaoloajan kotimaisten perennojen ostot Heidiltä ja kuinka toinen sukupolvi Erkin johdolla oli jatkanut hyväksi havaittua ja luottamuksellista toimintaa. 

Tältä ajalta oli silmäilemäni lähetysluettelo. Markka-aikaa elettiin ja alv-prosentti oli 22. 26 laatikollista oli tilattu erilaisia perennoita: harjaneilikoita, ritarinkannuksia, karpaattien kelloa, erilaisia maksaruohoja, angervoja, hanhikkeja ja poimulehtiä mm. Ihan samoja ja paljon muitakin uusia lajikkeita saamme tilata edelleen nyt jo kolmannessa polvessa ( nyt ruorissa poikamme Juha ) tutusta, turvallisesta jaluotettavasta paikasta. 

Kiitos Heidi ja Jukka hienoista taimista ja hyvästä asiakaspalvelusta!"

Lea Hietikko

ViherHietikko Oy

Erkin vaimo ja Juhan äitee


Rentoakankaali Ajuga reptans ’Rosea’

PS. viime kirjoituksessani ennakoin kevään alkaneen hieman liian aikaisin. Nyt voitaneen todeta että kevät on vihdoin täällä 
terveisin Heidi-Maaria

4 kommenttia:

 1. Nyt kevät yllätti vihdoin jopa helteisellä lämmöllä.

  VastaaPoista
 2. Nyt oikea kevät näyttää vihdoin koittaneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tätä on niin odotettu, että lopulta lämpenee. Ihana nähdä kun kasvit oikein ponkaisee pinnalle nyt kun on niille sopivampi ilma :)

   Poista