torstai 27. joulukuuta 2012

Uusia piharakentaja-puutarhureita


Kahdeskymmenes joulukuuta meillä oli juhlan aihetta kun puolisoni Jukka Eriksson sekä meillä myös harjoittelussa olleet Heidi Parkkamäki ja Hannele Viirimäki valmistuivat muiden puutarhuriopiskelijoiden kanssa puutarhureiksi Suupohjan ammatti-instituutista Kauhajoelta.


 PALJON ONNEA
UUSILLE PUUTARHUREILLE !!!
 
Puutarhuriopiskelijat yhteiskuvassa.

Opettaja Riina Juvani, rehtori Esko Lehtimäki
 ja uudet puutarhurit Hannele Viirimäki, Jukka Eriksson ja Heidi Parkkamäki

Joku ehkä muistaakin että aiemmin kerroin hieman harjoittelijoidemme kesästä kuvakoosteessa.
He siis erikoistuivat piharakentamiseen. 

Opiskeluun kuuluivat seuraavat osa-alueet:
 • Viheralueiden rakentaminen ja ylläpitotöiden tekeminen
 • Viheralueiden kivitöiden tekeminen
 • Viheralueiden puutöiden tekeminen
 • Viherrakentamisen kasvien käyttäminen pihasuunnittelussa
 • Työskentely puutarha-alalla
 • Yrittäminen puutarha-alalla

  Jukka oli jo ennen opiskelua ehtinyt tekemään monenlaisia puutarhatöitä, joita ikään kuin "lankesi hänelle luontaisetuna" kun rakastui tällaiseen puutarhuriin joka vielä vuosien työn teon jälkeen suhtautuu intohimoisesti työhönsä.
  Alunperin kyllä ilmoitin Jukalle että "me ei sitten tulla tekemään samaa työtä", sillä suhtauduin aika suurella varauksella siihen että puheenaiheet alkaisivat kohta olemaan vain puutarha-puutarha-puutarha... Mutta kuinkas sitten kävikään.. Jukka ajoi rekkaa työkseen ja alkoi vapaa-aikoinaan viihtyä aina vain enemmän puutarhan puolella. Teki sitä ja tätä. Kohensi paikkoja ja lähti mukaan tekemään töitä asiakkaiden pihoihin.

  Vuonna 2010 teimme yhdessä  mm. tätä pihaa,
  jota tässä huollamme kesällä 2011.

  Siitähän ei sitten enää ollut kovin pitkä matka koulutuksen hankkimiseen . Varsinkaan kun sitä oli tarjolla naapurikunnassa. Ja vielä piharakentamisesta mikä Jukkaa kovin kiinnosti. Nyt meitä on sitten kaksi puutarhuria perheessä ja voi miten iloinen olen asiasta, sillä alun epäilyt on nyt haihtuneet. Kummallakin meillä on omat vastuualueensa ja niinhän se on että opiskelu kannattaa aina :)

  Onnea Jukka !
  Puutarhuri Jukka Eriksson


4 kommenttia:

 1. Nyt kyllä täytyy sanoa, että olenpas minä pudonnut kelkasta. En tiennyt, että Suupohjan ammatti-instituutissa voi nykyisin opiskella puutarhuriksi. Vaikka serkkupoikakin on tuossa kuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on menossa kolmas piharakentaja koulutus Kauhajoella. Siellä nimenomaan opiskellaaan piharakentamista eli koko koulutus on painottunut piha-asioihin. Niistä sitten opiskellaan sekä teoriatietoa että tehdään käytännössä pihatöitä ensin koululla opettajan opastuksella ja sen jälkeen työharjoittelussa.
   Osaanminen näytetään sitten näyttökokeissa. Näyttökokeiden kriteerit on samat joka oppilaitoksessa.

   Olipas hauskaa että bongasit kuvista sukulaisen :)

   Poista
 2. Ihanaahan se on ,että jaatte saman "intohimon" :)

  Hyvää uuttavuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja!
   En olisi uskonut kuinka kiva on tehdä töitä yhdessä! Kun aloitimme yhteiselomme olin ihan varma että niin ei tule käymään. Ja HÖH- ikinä ei pitäis ajatella että "ei ikinä, tuota en kyllä tee"..

   Oikein Hyvää Uutta Vuotta Sinullekkin!

   Poista