sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Havupuiden ja alppiruusujen varjostus

Ihanaa kun  ilmat lauhtuivat!
Nyt kannatta ulkoilla ja puuhastella pihalla. Jos ei ole aiemmin varjostanut nuoria havupuitaan niin sen ehtii hyvin vielä tekemään. Esim. nuoret tuijat voivat tarvita varjostusta kevätauringolta, jos ne on istutettu liian aurinkoiselle paikalle. Varjostamisessa on hyvä muistaa että varjostusmateriaalin pitää "hengittää". Puita ei siis kannata kääriä tiiviiseen muoviin kuten jätesäkkeihin. Varjostukseen voi käyttää esim. vihreää varjostusverkkoa, säkkikangasta tai havunoksia

Myös alppiruusut hyötyvät varjostuksesta.
Ratkaisevinta aikaa ikivihreille alppiruusuille on kevättalvi ja varhaiskevät. Silloin maa vielä on jäässä, mutta suojasää ja aurinko saavat lehdet haihduttamaan kosteutta. Alppiruusua kannattaa silloin kastella haalealla vedellä, jotta routa sulaisi ja kasvit alkaisivat saada vettä maasta. Anna vettä riittävästi, sangollinen tai parikin kookkaammille taimille. Eikä tämä ole huono konsti nuorille havupuillekkaan.

Jänissuojat on myös hyvä tarkistaa ja jos ne on kokonaan laittamatta niin se kannattaa tehdä nyt. Kevään edetessä kun hanget alkavat kantaa niin rusakot juoksevat pitkiäkin matkoja hangen päällä etsien syötävää.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti