maanantai 17. maaliskuuta 2014

Harjunpään Taimisto taimitarhatuotannon laatutuottaja

Harjunpään Taimisto on saanut arvostetun huomionosoituksen kun Kotimaiset Kasvikset ry on valinnut sen taimitarhatuotannon laatutuottajaksi. 
Kunniakirja Kotimaiset Kasvikset ry
 "Tuotteiden hyvän laadun ja yrityksen maineikkaan toiminnan perusteella Harjunpään Taimisto
 on valittu taimitarhatuotanon laatutuottajaksi Tampereeella 11.3 2014"

Ensimmäisen kerran taimitarhapuolella laatutuottaja on valittu vuonna 2002 ja tätä ennen tämän arvostetun huomionosoituksen on saanut neljä taimistoa. Valintakriteereissä kerrotaan että "laatutuottajaksi nimettävän yrityksen tuotteet ja toiminta täyttävät korkeimmat vaatimukset". Kun vastaanotin tämän hienon  huomionosoituksen, mainittiin erityisesti että Harjunpään Taimisto oli ensimmäinen taimisto joka läpäisi auditoinnin ilman korjaavia toimenpiteitä. Eli meillä täytettiin kaikki tarkasteltavat kriteerit ihan omatoimisesti. 


Heidi-Maaria Eriksson kukitettuna taimitarhatuotannon laatutarha palkinnon johdosta

Kun Harjunpään Taimisto vuonna 1987 otti ensi askeleitaan niin into taimien kasvattamiseen oli kova. Olen aina tehnyt tätä työtä rakkaudesta kasveihin, intohimolla ja sydämellä <3 Ehkä kipinä ja palo tähän työhön on hieman sukuperintöäkin. Sillä puutarhureita on suvussani sekä isän että äidin puolella. 


Perennojen koulintaa. Näistä kehittyy kelpo taimet hyvällä hoidolla :)

Erityisesti vanhat perinnekasvit ja ns. luonnon perennat ovat lähellä sydäntäni. Vaikka oikeasti lempikasveja minulla on lukuisia. Vanhoja maatiaiskantoja olen kerännyt ja lisännyt jo kauan ennen kuin niistä alettiin enemmän puhua muutama vuosi sitten. Tämä työ jatkuu joten jos sinulla on maatiaisperenna, jonka haluat lisäykseen niin ota ihmeessä yhteyttä! 
Tykkään myös kokeilla uusiakin kasveja. Niitä onkin myös vuosittain kasvamassa. Minusta se on aina lumoavaa kun näen jonkin kasvin ensi kertaa kukkivan ja varsinkin jos se on itse kasvattama. Ah, niitä puutarhurin onnen hetkiä..


Perennataimiston vahtimestari rakastaa hiekkakukkuloita, viis siitä mitä mami meinaa rapatassuista :)
Lähes kolmekymmen vuotisesta toiminnasta saan kiittää niitä vähittäis -ja tukkuasiakkaita, jotka ovat vuosien varrella käyttäneet meidän kasvattamia perennoja. Samat tukkuasiakkaat jotka ostivat taimiamme taimiston alkutaipaleella ovat yhä asiakkaitamme :)
Erityisen mukavalta tuntuu myös se luottamus kun äidit, jotka ovat istuttaneet pihansa perustamisvaiheessa  kasvattamiani perennoja neuvovat nyt aikuisia lapsiaan hankkimaan perennansa meiltä. Näin itse asiassa syntyi perennat.fi nettikauppa, asiakkaiden toiveesta. Helpottamaan taimien valintaa niille jotka eivät pääse tänne paikan päälle ostoksille.
Perennat.fi verkkokauppa palvelee koko Suomen alueella
Harjunpään Taimiston pitkään toimintaan on toki mahtunut monenlaisia vaiheita. Onnistumisia ja vaikeitakin aikoja. Monta ongelmaa on ratkottu toimintaa kehitettäessä. Kilpailu on kovaa ulkolaisten firmojen paineessa. Tähän paineeseen olemme vastanneet huolehtimalla erityisesti taimien laadusta. Joskus vaikeana aikana on tullut myös mieleen, josko lopettaisin yrityksen. No, onneksi en ole helposti periksi antavaa tyyppiä. Melkoinen haaste puutarhurin urallani oli oma sairastumiseni. Siinä tuli kyllä ratkaistavaksi pulma poikineen että pystyin toimintaa jatkamaan. Olen sen myötä oppinut pitämään itsestänikin huolta. Tämä taito onkin tarpeen sillä usein uppoudun aivan täysin tähän rakastamaani työhön. 
Kesä on  ihanaa aikaa , kasvien kukinta on niin  sydäntä sykähdyttävää :)
Silloin ei haittaa kiire ja pitkät työpäivät.
Arvostan suuresti tätä tunnustusta joka kunniakirjan sanoin annettiin "tuotteiden hyvästä laadusta ja yrityksen maineikkaasta toiminnasta".Tuo lause pistää kyllä nöyräksikin, herpaantua ei saa vaan tavoittena on edelleen kehittää toimintaa ja tuottaa erittäin hyviä taimia asiakkaiden iloksi. Kotimaiset Kasvikset ry:n lehdistötiedotteen asiasta voit lukea kotisivultamme.Harjunpään Taimiston asioita voit seurata myös facebookissa


Kevät on päivä päivältä lähempänä,
ihanaa kevään odotusta täältä perennataimistolta!

19 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Riina! On kyllä mieltä lämmittävää saada tällainen hieno tunnustus :)

   Poista
 2. Paljon onnea tunnustukesta! On hienoa saada arvostusta omasta työstään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!
   Sanoppa muuta, tämä on tosi hieno arvostus tekemästämme työstä.

   Poista
 3. Ihana uutinen ! ONNEA ! Ja jatkapa samaan malliin, laatu, kestävyys ja kotimaisuus käyvät käsi kädessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pivi!
   Olet aivan oikeassa, työtä jatketaan ja myös kehitetään. Paikalleen ei toki jämähdetä :)

   Poista
 4. Onnea ihan mahdottomasti! Tiedän, ettei tuo tunnustus tule helpolla, vaan vaatii kyllä tietoa, taityoa ja suuren pussin innostusta
  .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mummeli!
   On totta että hyvälaatuisten taimien kasvattaminen vaatii työtä, työtä ja työtä tiedon ja taidon lisäksi. Asioita ei saa oikaista vaan työ on tehtävä huolellisesti. Kun olen tehnyt tätä rakastamaani työtä omalla taimistolla vuodesta 1987 niin paljon on kokemusta kertynyt ja työ on edelleenkin minusta mielenkiintoista ja innostavaa. Joten pussin pohja ei vielä näy innostuksenkaan suhteen :)

   Poista
 5. Hurjan paljon onnea hienosta palkinnosta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, kiitos!
   Olen tosi hyvilläni ja otettu tästä huomionosoituksesta :)

   Poista
 6. Hienoa, paljon onnea kunniakirjasta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija!
   Tohkeissani laitoin kunniakirjan jo seinälle. siinä se minua muistuttaa tästä hienosta tunnustuksesta jonka olen työstäni saanut. Se myös kertoo minulle jotta "pistäppä likka parastasi jatkossakin" :)

   Poista
 7. Onnittelut hienosta tunnustuksesta ja menestystä myös jatkoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria K :)
   Koskaan menestyminen ei ole itsestään selvyys. Lujasti on töitä tehtävä edelleen..

   Poista
 8. Todella ansaittu tunnustus. On ollut ilo seurata puutarhanne elämää blogin kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos Katja!
   Olen todella hyvilläni tästä tunnustuksesta.Onhan tämä on hienoin arvostus mitä puutarhuri voi työstään saada :)

   On niin kiva kun sinä ja monet muutkin paitsi lukevat niin myös kommentoivat tänne blogiin. Puutarhan asioita täällä tulee jatkossakin olemaan.


   Poista
 9. Paljon onnea hienosta tunnustuksesta, kyllä olet sen ansainnut :)

  VastaaPoista