lauantai 8. helmikuuta 2014

Perennataimistolla helmikuussa, tunnustus

Kesäkullero, Trollius chinensis "Golden Queen" 
kukkii muita kulleroita myöhemmin

Helmikuu on perennataimistolla kevääseen valmistautumisen aikaa. Kaiken pitää olla kunnossa kevättä varten kun kiireisin aika koittaa ja sehän on käsillä ihan tuota pikaa.

Vaikka ulkona on lunta niin kevään valmistelut on jo käynnissä.

Tarvikkeet mm. kasvien nimilapuihin ja myymäläkuviin tarkistetaan. Kasvikuvataulut myymälöihin teen itse. Niitä varten otan kasvukaudella valokuvia vähän joka käänteessä. Toisinaan joku kasvi voi kiireessä unohtua kuvaamatta. Silloin seuraava mahdollisuus on vasta vuoden päästä ja sekös tarhuria harmittaa.. Kaikki muukin tarvittava tsekataan ja puuttuvat tarvikkeet tilataan  varastoon.

Kuva meidäm myymälästä viime kesältä. 
Tekemäni perennojen kuvalaput kasvien yläpuolella.

Nyt eletään tärkeää aikaa ajatellen myös tulevia vuosia. Vuoden 2015 taimivalikoima päätetään aika pitkälle jo nyt. Joten jos haluat esittää toivomuksia kasveista, joita voisin ottaa valikoimaan se kannattaa tehdä nyt!

Kamera on minulle tärkeä työväline.

Kun kasvien keskellä ollaan niin silloin kuvataan :)

Yksi talven töistä on myös rekrytointi. Osaavia työntekijöitä tarvitaan paitsi taimiston töissä niin myös piharakentamisessa. Viime vuosina olemme jälleen ottaneet vuosittan myös joitain puutarhuriharjoittelijoita. Jos olet erittäin motivoitunut, kiinnostunut perennataimiston töistä, pihasuunnittelusta tai piharakentamisesta sekä opiskelemassa tosissasi, tarkoituksenasi tehdä myöhemmin töitä puutarhurina niin harjoittelupaikkasi voi löytyä reippaasta ja mukavasta tiimistämme. 

Päivänkakkara, Leucanthemun vulgare "Maikönigin"
sopii hyvin esim. niitylle 
I

mieltä lämmittävällä tunnustuksella :)Tämän tunnustuksen lähetän edelleen  Mama´s gardenin Minnalle  sekä Tiina´s puutarhaan TiinalleLupaus keväästä..

20 kommenttia:

 1. Teillä on jo täysi tohina päällä! Kuvalliset kasvitiedot on tosiaan korvaamattoman arvokkaita, kun taimen ulkonäöstä ei useinkaan pysty ostohetkellä arvaamaan, millainen se on kukassa kukkeimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suotta sanota että yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Myyymäläkuviin laitan myös kasvin tätkeimmät tiedot kasvupaikasta ja valoisuusvaatimuksesta. Meillä niihin laitetaan suomenkielisen ja tieteellisen nimen lisäksi myös ruotsinkielinen nimi. Asummehan täällä lähellä ruotsinkielistä aluetta.

   Poista
 2. Olen huomannut omissa työjaksoissani, että kukkien kuvat ovat tärkeitä. Usein niiden perusteella asiakas tekee ostopäätöksen vaikka myyjä kertoisikin ettei kasvi sovi kyseiseen paikkaan.
  Ihanaa, että kohta saadaan upottaa sormet multaan ja kasvukausi alkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi perennat on hyvin sopeutuvaisia niin että aurinkoisen paikan perennat kasvavat hyvin myös puolivarjoisella ja varjonkin perennat menestyvät puolivarjossa. Enemmän tarkkaa on sitten kosteusolojen kanssa. Vaikea voi olla vaikka kuivan paikan kasvia saada kosteassa viihtymään ja taas kostean paikan kasvi kituu kuivassa kasvupaikassa.

   Mutta summa summaarum kyllä kasvikuvat on tosi tärkeitä, aika pulassa oltaisiin taimimyymälöissä ilman kasvikuvia.

   Poista
 3. Niin kauniita kuvia olet laittanut tänne. töitä varmasti on paljon.
  Hyvää sunnuntaipäivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Työ tahti tästä koko ajan tiivistyy kevättä kohden mennessä, mutta sen on vain hauskaa.

   Poista
 4. Voihan perenna :-) tänä vuonna on tuskaisampaa kuin koskaan aiemmin tämä kevääntulon odottaminen. Multasormi vippaa jo vimmatusti ja uusia ideoita tekisi mieli jo päästä kokeilemaan :-) postausvinkki - olisi kiva kuulla mitä uutuuksia kevät tuo tullessaan taimistoille :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei enää kauaa tarvitse kevättä odotella. Täällä muuten aurinko juuri tuli esiin. Heti tuntuu keväämmltä kun aurinko näkyy. Eikä pihalla ole edes kylmä kuten yleensä helmikuussa, vaan mitarin mukaan olisi +3

   Kiitos vinkistä! Laitan postauksen uutuuksista hieman keväämmällä

   Poista
 5. Tsemppiä kiireiseen jaksoon! Toivottavasti tänä tulevana suvena pääsen puutarhallesi katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tsemppiä siinä taas tarvitaankin! Melkosta haipakkaa se kiirein aika pakkaa olemaan. Olisikin oikein mukavaa tavata ihan livenä. Vinkkaa ensin että olen varmasti itse paikalla jos pääset käymään täällä. Lämpimästi tervetuloa :)

   Poista
 6. Ihmeellistä kutinaa alkaa jo sormenpäissä tuntua ja tuontuostakin pitää ikkunasta puutarhan puolelle kurkistella. Kohta pääsee taimimyymälöihin tutkailemaan.. ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli niin hieno auringon paiste että piti aivan itteänsä pirätellä etten lähteny tarhalle häärimään. Liian aikaista vielä, mutta ei siihen enää kauan mene <3

   Poista
 7. Jos asuisimme lähempänä, hakisin viivana teille töihin :) Olen tehnyt pitkään muun alan hommia, mutta puheesi rekrytoinnista sai taas mielenkiinnon heräämään puutarhahommiin muutenkin kuin intohimoisena harrastuksena. Pitäis vain ottaa ittiä niskasta kiinni ja oikein opiskella puutarhuriksi. Nyt mennään itseopiskelu/kokeile ja erehdy/onnistu-periaatteella. Kevätaurinkoa odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut että nykyään ihmiset vaihtaa puutarha-alalle tosi erilaisista ammateista. Ja mikäs siinä, minä ainakin olen omaan ammattiini tyytyväinen vielä vuosien jälkeenkin. Usein suorastaan täpinöissäni..
   Joten jos kovasti alkaa ammatin vaihto polttelemaan niin sitten kannattaa pistää toimeksi.

   Poista
 8. Ihanan kutkuttavia valmisteluja sinulla siellä meneillään! Kuvat kukinnasta ovat todella tärkeitä, tarhalla on paljon mukavampi kierrellä kun ainakin nimet ja mielellään vielä kuvatkin ovat paikoillaan! Kiitos tunnustuksesta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :)
   Kyllä täällä kohta lähtökuopissa ollaan, ihana kevät on kohta tulossa. Joka vuosi nautin kevään tulosta kuin lapsi lelukaupassa. Kun kasvit pilkistää mullasta siellä ja täällä, hmmm, se onnea on <3

   Poista
 9. Näin harrastelijallekin kuvaaminen on tärkeää. Juuri huomasin, etten ole ottanut yhdestäkään kesäkurpitsasta kuvaa. Kesällä niitä oli aivan liikaa, mutta yksikään ei eksynyt kuvattavaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesänä sinulla sitten on niitä kurpitsa kuvia varmaan yllin kyllin :)
   Minä myöhästyin yhdestä ihanasta uudesta perennalajikkeesta niin, että kun vihdoin sain kameran sen kohdalla hollille niin kukinta oli jo päättymässä :( Ensi kesänä sitten..

   Poista
 10. Hienoa,että annatte opiskelijoille mahdollisuuden oivaan työharjoittelupaikkaan :)

  Kevätfiilis alkaa tässä kohoamaan täällä kotipuutarhurinkin mielessä;tintit laulelevat jo iloisesti ja lumi sulaa kovaa vauhtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään mietin taas tuota puutarhaharjoittelija juttua. Isona plussana siinä on että siitä jää kyllä itsellekkin hyvä mieli kun on sellainen harjoittelija joka tosissaan haluaa oppia. Mutta se myös vaatii itseltä aika lailla ja sen takia sitä pitää vähän tarkemmin miettiä. Joidenkin meillä harjoittelussa olleiden kanssa tehdään paljon yhteistyötä myöhempinäkin vuosina :) Silloinhan jo tunnetaan puolin ja toisin sekä tiedätään että työt sujuu..

   Täälläkin oli eilen aivan upea ilma, ah ja voih kun ei taas malttaisi odottaa kevään tuloa :)

   Poista