lauantai 7. helmikuuta 2015

Väriterapiaa kevään odotukseen

Monille tuttu sammalleimu on kaunis niin pieninä kuin isoinakin alueina. Linkin videosta saa ihanaa väriterapiaa malttamattomaan kevään odotukseen.Sammalleimut viihtyvät läpäisevällä kasvualustalla. Ne ovatkin omiaan rinteisiin ja kivikkoihin. Linkin videossa ne tosin kasvavat tasamaalla maanpeittokasvina ja sekin onnistuu kunhan huolehtii että kasvualusta on kyllin läpäisevä. 
Joinakin keväinä sammalleimujen talven yli vihreinä pysyvät neulaset kuivettuvat kevätahavaan. Kasvusto kyllä yleensä toipuu tästä. Kuivumista voi halutessaan ehkäistä varjostamalla kasvustoa ja/tai kastelemalla kasvualustaa lämpöisellä vedellä, jotta maa sulaa nopeammin ja kasvit pystyvät ottamaan vettä. 
Tänä talvena ainakin meillä on lunta yllin kyllin kasvien suojana. Silloin kun lunta on vain vähän niin laittamalla havuja kasvuston päälle saadaan lumi paremmin kerääntymään kasvien suojaksi.


Ihanaa kevään odotusta!

14 kommenttia:

 1. Oi kyllä odotan jo kevättä!
  Olipa videolla isot alueet sammalleimua.

  VastaaPoista
 2. Minulla kasvaa sammalleimua juurikin rinteessä ja hyvin viihtyy. Tuota raidallista voisi vielä valkoisen ja pinkin seuraksi istuttaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sammalleimut on kyllä tosi näyttäviä, oikein kukkameriä keväällä. Rinteessä ei tule kosteusongelmaa ja maakin sulaa nopeasti kun ei ole niin märkä.

   Poista
 3. Nämä sammalleimut ovat niin kauniita.. silmä näissä lepää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain! Tuossa videossa kun niitä oli laajat alueet niin olihan näyttävää. Jo pienikin määrä on ihana väripilkahdus :)

   Poista
 4. Upeaa väriterapiaa, tarpeen näin talven keskelle :-) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :)
   Minusta tähän aikaan on kiva katsella viime vuotisia kuvia kevään ja kesän kukkaloistoa sekä haaveilla tulevasta kesästä..

   Poista
 5. Sammalleimu on säästynyt yhtenä lajina vanhassa, hoitamattomassa puutarhassa meidän maalla. Pitäisi istuttaa lisää erilaisia, koska se siellä selkeästi viihtyy ja on keväällä niin kaunis. Kiitos tästä väripiristyksestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä on niin kiva iloitella väreillä pitkän, harmaan talven jälkeen.

   Poista
 6. Sammalleimut ovat ihania. Viime kesänä oli niin viileää kesäkuussa, että ne kukkivatkin pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viileä sää kyllä pidentää kukintaa.
   Tänään on ihanan keväistä, aurinko paistaa ja heti tuntuu paljon keväisemmältä.

   Poista