keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Puutarhavuosi 2014

Vuosi 2014 alkoi tosi upeasti kun alkuvuonna yritykseni 
Harjunpään Taimisto valittiin Kotimaisten Kasvisten toimesta 
Taimitarhatuotannon Laatutuottajaksi. 
Tämä arvostus tuntui tosi hienolta kaikkien niiden työvuosien jälkeen kun olemme panostaneet vahvojen, kotimaisten laatutaimien kasvattamiseen!Hyvin alkanut vuosi jatkui muutenkin oikein mukavasti. 
Keväällä riitti kiirettä taimitoimituksissa ja omassa taimimyymälässämme poikesi retkeilijöitä linja-autoilla ja toki myös lähiseudun väkeä, perennat.fi-nettikauppammekin lisäsi suosiotaan. 

Töiden lomassa täytyy välilä rentoutuakin.
Vahtimestarimme nauttimassa kesäpäivästä kotipihan keinussa yhdessä Jukan kanssa
Kasvukaudella lähti viikottain taimipaketteja ympäri maata nettitilauksina.
Lämmin kiitos asiakkaillemme!

Erityisesti ilahdutti asiakkaiden tyytyväiset kommentit taimistamme ja palvelustamme :) Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. Ote ei kuitenkaan saa herpaantua vaan taimien täytyy olla vähintäänkin yhtä hyviä kuin aikaisemmin. Työssä pitää mielestäni olla aina haastetta :)

Piharakentamisessa saatiin tehdä kiinnostavia kohteita maalaistalon pihapiiristä rivitalokohteeseen. Tyylit vaihtelivat hyvinkin paljon runsaista istutuksista monerdiin jopa niukkaan tyyliin. Tässä asennetaan siirtonurmea.

Yrityksemme Harjunpään Taimisto toimitti perennoja eli pihan monivuotisia kukkia
"Huvila ja Huussi"-ohjelmaan
Olimme tänä vuonna mukana "Huvila & Huussi"- ohjelmassa. Kesän jaksot tulee muuten nyt talvella uusintana. 
Kuvan jaksossa juttelemme Eva Wuiten kanssa perennoista, mm. hyvistä perhoskasveista. Pääset katsomaan sen tästä linkistä

Kesällä 2013 rakennettu alue näytti tältä heinäkuun puolivälin jälkeen 2014

Istutusten alkuhoito on aina erityisen tärkeää, että tehty työ ei mene hukkaan. On huolehdittava kastelusta, lannoittamisesta eikä rikkasveja saa päästää valloilleen. Nämä kun muistaa hoitaa niin on helppo myöhemmin hymyillä, sillä sitten pääsee puutarhan hoidosta paljon vähemmällä tulevina vuosina.
Tarjoammekin asiakkkaille aina mahdollisuutta ottaa myös alkuhoito meiltä, siten varmistamme mahdollisimman hyvän lähdön kasveille. Sillä aika surullista on jos piha on tehty hienoksi ja alkuhoito laiminlyödään, mutta onneksi niin käy kuitenkin harvoin. Ainahan satsauksesta kannattaa pitää huolta, eikös vain :)

Opiskelu pitää mielen vireänä..Joka vuosi tapaan opetella jotain uutta.
Tänä vuonna mm.opiskelin Lepaalla pihasuunnitelmien piirtämistä tietokoneella.

Tosi monia asia tehdään nykyään tietokoneilla. Pihasuunnitelmien tekeminen on paljolti siitynyt tietokoneaikaan. Niiden lisäksi teen paljon muutakin töitä toimistossa esim. nettikaupan ylläpito vie työaikaani. Tänä talvena minulla on työn alla isompi projekti nettikaupan suhteen joka pitäisi valmistua hyvissä ajoin ennen kevättä. Joten ei tässä voi laakereillaan levätä, jotta saan pihasuunnitelmatkin valmiiksi kevääseen.

Taimien lisäysaikaan kasvihuneet täyttyvät sillä pikkuiset alut ei heti pärjää taivasalla
Odotan innolla uutta puutarhavuotta, olemme lisänneet niin paljon ihania kasveja ensi kevättä varten, että tuskin pysyn nahoissani. Pakko on kuitenkin vielä odottaa, mutta kyllä se kevät saapuu ihan takuuvarmasti :)


Toivotan sinulle
antoisaa puutarhavuotta 2015!

Toteuta haaveita, uneksi ja suunnittele <3
Aina niistä jotain syntyy..

Kääpiöjapaninakileija "Light Red & White"

10 kommenttia:

 1. Oi miten huikea puutarhavuosi siellä on teillä ollut!! Menenkin heti kurkistamaan tuon Huvila&huussi ohjelman! Hyvää uutta vuotta 2015!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna! Monta mukavaa asiaa tosiaan mahtui viime vuoteen :) Huipuhetket on helmiä arkisen aherruksen joukossa. Ne antaa voimaa ja jaksamista.

   Poista
 2. Paljon onnea kunniakirjasta. hyvästä työstä palkitaan Kyllä olette sen ansaineet
  Hienosti olette menestyneet. hyvän työn tulos. Oikein hyvää Uutta Vuotta lämpimiä
  kesäpäiviä ja sopivasti sadetta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irma! Tuntuu kyllä hyvältä tällainen arvostus omalle työlle. Kaiken lähtökohta on meillä kunnon taimet, joilla asiakas onnistuu helposti.
   Paljon on tarvittu kovaa työtä ja kokeiluja jotta tähän on päästy, mutta puutarhatyö on niin mun juttu että intohimo työhön on yhä tallella <3

   Poista
 3. Onnittelut kunniakirjasta! Pohjatyöt taitaa monella jäädä ja sitten ihmetellään, kun perennat "häviää".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Hyvä huomio, ei tosiaan riitä että hankkii hyvän taimen jos sen istuttaa sille täysin sopimattomaan paikkaan. Kaikissa pihan istutuksissa pitäisi ensin miettiä kasvuolosuhteita. Kivikkokasvit ei viihdy savimaassa eikä kostean paikan kasvit viihdy kivikossa. Kasvithan on kyllä sopeutuvaisia, mutta parhaan tuloksen saa kun ottaa kasvupaikan olot huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

   Poista
 4. Kivoja muistoja teillä, hienoa, että olette saaneet mukavaa tunnustusta! Jännityksellä jään odottamaan, mitä kaikkea kiehtovaa nettikaupasta keväämmällä löytyy. Antoisaa uutta vuotta taimistolle ja sen ihmisille - ja eläimille tietysti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Geranium!
   Vielä en voi paljastaa kevään ihanuuksia. Voin kuitenkin kertoa että tosi kivoja uutuuksia on tulossa <3

   Poista
 5. Hieno vuosi takana, onnittelut! Huvila ja Huussi on yksi suosikkiohjelmani :)
  Täytyypä tutustua teidän nettikauppaan tarkemmin. Liityin myös lukijaksi!

  VastaaPoista